3 Restips runt om i Värmland

3 Restips runt om i Värmland

Är du sån att du har hela semestern planerad och får du jämt lite panik över att inte alls veta vad du ska göra när du är ledig? Eller tar du ledigheten med ro för att se vad som dyker upp? Oavsett om du är en planerare, en panikare eller lugn som en filbunke så kan det alltid vara skönt med några resmål i sikte. Vi på OK Värmland sitter inne på några riktigt goa restips som vi tänkte dela med oss av, och det bästa av allt är att alla ligger i Värmland, precis som våra stationer!
Tips från oss

Glaskogen naturreservat

Endast 30 minuter från OKQ8 Årjäng hittar vi detta fantastiska naturreservat med gamla anor. Här finns fornlämningar och fångstgropar på flera platser och här har svedjebruk, järnbruk, kopparverk, sågverk och glasbruk funnits genom tiderna. Glaskogen har en fantastisk vildmarkskaraktär, natursköna miljöer med talrika sjöar och vattendrag. Och här finns något för alla! Vandra, paddla kanot, fiska, cykla eller campa, ja här kan en göra vad en vill.

Sunne Bike Park

Jajamensan det stämmer, en cykelpark i Sunne! Här är äventyret i full gång hela sommaren och funkar för både nybörjare och adrenalinsökare. Aktiviteten kan liknas vid skidåkning och banorna lika så. Hit tar du dig enkelt med bil och har endast 11 minuter till OKQ8 Sunne, perfekt när du behöver fylla på med energi, i kroppen eller tanken.

Borgvikssjön

16 minuter från OKQ8 Grums kan du paddla eller ta ett dopp i en av Vänerns innersta vikar – Borgvikssjön. Via Svartsundet, Grumsfjorden och Slottsbrosundet, hänger Borgvikssjön ihop med Vänern. Visste du att Vänern är full med fiskarter som lax, öring och gös, men se till att ha koll på alla fiskeregler om du tar med dig spöet ut i båten. Intill Borgvikssjön finns också en gästhamn där du kan lägga till båten efter fisketuren eller för att hoppa i land med campingutrustningen.  

Att resa är görsköj men tänk på att fylla på picknickkorgen, stanna för en glass i gassande solsken, ladda upp med ett härligt sommarkryss och kolla till bilen för en säker och trevlig körning. Då blir bilresan ännu roligare! Trevlig resa önskar vi på OK Värmland.