OK Värmland ❤️ ungdomsidrott

OK Värmland ❤️ ungdomsidrott

Visst är Värmland fantastiskt! Det vill vi att det ska fortsätta vara och därför arbetar vi ständigt för att Värmland ska utvecklas. Det gör vi bland annat genom olika samarbeten där vi, tillsammans med våra medlemmar är med och stöttar barn och ungdomar. Något som ligger oss lite extra varmt om hjärtat är ungdomsidrotten. Därför är vi väldigt glada över att få vara med och stötta arrangemang som klassfotbollen.

Klassfotbollen grundades sedan 1979 och lockar varje år tusentals av kommunens skolungdomar att delta. Sedan drygt 30 år har vi på OK Värmland tillsammans med våra medlemmar varit med och stöttat den populära klassfotbollen. I år är ett rekordår när det kommer till deltagare och 4 000 skolbarn runt om i Karlstad deltar. Just nu rullar klassfotbollarna för fullt på grönområdena runt om i vår stad och vi passade på att växla några ord med Ulf Björklund, klubbchef för FBK och ansvarig för Klassfotbollen i Karlstad.

Varför är klassfotbollen viktig?

Framför allt är klassfotbollen jätteviktig ur ett socialt perspektiv. Det är ett sätt att umgås utanför skolan där tjejer och killar med olika bakgrund får möjlighet att spela tillsammans. Klassfotbollen bidrar också till naturlig rörelse för barnen. Något som är otroligt viktigt idag i den stillasittande miljö vi lever i. Som förening vill vi såklart också att fler ska få upp intresset för fotbollen.

Klassfotbollen ger också tillfälle för föräldrar och barn att träffa varandra utanför skolmiljön vilket skapar gemenskap och bygger sammanhållning mellan barnen, och även föräldrarna. Vi märker att det är uppskattat att få vara på plats och heja igen efter att pandemin avtagit en aning, berättar Ulf.

Varför är det betydelsefullt att vara med och stötta klassfotbollen?

Det är viktigt då det hjälper oss att fortsätta arrangera klassfotbollen. Det skapar också möjligheter för alla barn, oavsett bakgrund, att komma i kontakt med lagsport och eventuellt upptäcka ett nytt intresse, säger Ulf.

Visste du att det räcker med att du är medlem i OK Värmland eller köper en kaffe på en OKQ8-station för att du ska vara med och bidra till att klassfotbollen i Värmland? Tänk vad härligt att smutta på en kaffe latte och veta att du samtidigt är med och bidrar till att barn och ungdomar kan delta i ett så fantastiskt idrottssammanhang som klassfotbollen är.

samarbeten kan du läsa mer om hur vi är med och arbetar för att utveckla Värmland!