Vad ska jag tanka bilen med?

Vad ska jag tanka bilen med?

Det finns en mängd varianter av drivmedel på stationerna och vi vet, att det kan vara svårt att hålla koll på vad de olika benämningarna faktiskt betyder. Vad är egentligen HV100, GoEasy och Biogas Bas? Ofta finns det fler alternativ för dig och din bil när du ska tanka. Visste du tillexempel att alla kan tanka bilen med förnybart drivmedel på våra OKQ8-stationer?
Två alternativ för dig som tankar bensin

GoEasy 95 (E10)
GoEasy är samlingsnamnet för våra förbättrade drivmedel som rengör och smörjer motorn, så att den går så effektivt som möjligt och håller nere bränsleförbrukningen. Den innehåller en förnybar blandning som minskar koldioxidutsläppen och särskilt framtagna tillsatser för att smörja och vårda bilens motor. På så vis är GoEasy Bensin bättre både för miljön och för motorn än vad vanlig bensin är.

Är du nyfiken på GoEasy? Då kan du läsa mer om GoEasy här!

GoEasy 98 Extra (E5)
Den
här bensinen har förbättrade förbränningsegenskaper, innehåller en förnybar blandning och en högre andel av de vårdande tillsatserna som snabbar på den rengörande och smörjande effekten på bilens motor och bränslesystem. Dessa egenskaper, kan tillsammans med det högre oktantalet, bidra till ännu lägre bränsleförbrukning.

Läs mer om hållbara drivmedel här!

Tre typer av diesel  för minskad klimatpåverkan

GoEasy Diesel
Kort sagt är GoEasy Diesel bättre för både motorn och miljön. Med sina vårdande tillsatser smörjer GoEasy Diesel bilens motor och håller bränslesystemet rent. På så vis fungerar motorn så effektivt som möjligt; bränsleförbrukningen hålls ner och avger lägre nivåer miljöfarliga utsläpp. Dessutom innehåller vår diesel alltid en hög andel förnybara drivmedel för att minska koldioxidutsläppen.

Här kan du läsa mer om GoEasy Diesel!

GoEasy Diesel Extra
På utvalda OKQ8-stationer kan du som tankar diesel, även tanka GoEasy Diesel Extra. Den har likt GoEasy Diesel samma vårdande tillsatser, men en högre andel. Det innebär att den har en snabbare rengörande effekt och förbättring av motorns effektivitet. En ren motor blir mer kraftfull, drar mindre bränsle och på så vis blir de miljöfarliga utsläppen ännu lägre.

📌 Visste du att…
Vår GoEasy Diesel Extra även har egenskaper som bidrar till lättare kallstarter, mjukare motorgång och en säkrare drift?

Neste MY Förnybar Diesel (HVO100)
Att tanka din bil medNeste MY Förnybar Diesel (HVO100) är ett enkelt sätt att minska dinklimatpåverkan. Det här drivmedlet är tillverkad av förnybara råvaror och geren markant sänkning av växthusgasutsläppen jämfört med vanlig diesel.

📌 Visste du att…
Du kan kika i tanklocketom du är osäker på vad du kan tanka bilen med. Hittar du märkningen XTL itanklocket kan du tanka med HVO100.

Vem kan tanka bilen med etanol?

Etanol E85
OKQ8 Etanol E85 är ett förnybart drivmedel anpassat för fyrtaktsmotorerna Flexible Fuel Vehicles (FFV) och består av etanol, bensin miljöklass 1 samt denatureringsmedel. Etanol E85 rekommenderas inte för andra typer av motorer än FFV.

Vill du läsa mer om etanol kan du göra det här!

De två bästa drivmedlen för miljön

Biogas 100
Vill du minska klimatpåverkan och dina utsläpp av växthusgaser? Då är Biogas det bästa drivmedlet för miljön. I dagsläget är Biogas ett av de renaste drivmedlen som finns på marknaden. Biogas 100 är OKQ8s premiumprodukt som består av 100% förnybar biogas och bidrar till mycket låga koldioxidutsläpp.

Biogas är helt förnybar, medan naturgas är klassat som ett fossilt drivmedel, eftersom det utvinns från källor i jorden. Men trots att det klassas som fossilt drivmedel är det naturgas ett bra drivmedel som släpper ut cirka 20% mindre mängd koldioxid jämfört med fossila bränslen.

Biogas kan tankas i bilar speciellt anpassade för gasdrift; personbilar av typen bi-fuel.

📌 Visste du att…
Om vi tittar på biogasens koldioxidutsläpp ur ett livscykelperspektiv, pratar vi om ett utsläpp på mellan 8 och 15 gram koldioxid per kilometer.

Ladda i stället för att tanka!

Elbilsladdning
För dig med elbil! Vi vill alltid underlätta för våra medlemmar och kunder att göra hållbara val. Därför erbjuder vi ett utbud av elbilsladdning. Bland annat erbjuder vi snabbladdning som gör det enkelt för dig att ladda din elbil på endast 20-30 minuter.

Kanske har du fått lite bättre koll på vad de olika drivmedlen är och vad du kan tanka bilen med. Hitta din närmsta station på Våra stationer.